Hvad sker der når du deler “fritagelsen” fra Facebook´s retningslinjer?

I løbet af de sidste par dage, er mit Facebook feed blevet fyldt op af “skriftlige fritagelse erklæringer” fra Facebook venner der vil være fritaget for Facebooks opdaterede retningslinjer. Den kopierede tekst findes i flere udgaver, man kan se således ud:

facebook snyd 2012 - 2014

Din deling betyder ingenting

Jeg er ikke i tvivl om at mine Facebook venner, har delt dette i god tro, men der er dog tale om endnu en Facebook “hoax”, der ikke har mere værdi end diverse andre “kædebreve” på den sociale platform. Der er derfor intet der ændrer sig, når du deler teksten på din profil, og du kan ikke på den måde undgå at have sagt “ja” til Facebook´s retningslinjer.

Det er ikke første gang beskeden cirkulerer

Tilbage i 2012 blev den selv samme besked delt på Facebook af skæmte brugere.

Derfor kvitterede Facebook i går med en offentlig meddelelse, der forklarer at både de påståede nye regler fra Facebook og erklæringen, der efter sigende skulle sikre brugernes rettigheder, altså er det pure opspind. For at beskytte dit indhold mod fri og kommerciel afbenyttelse skal du derfor fortsat bare opsætte din facebookkonto til kun at dele indhold med dine egne Facebookvenner.

Du ændrer dine privat-indstillinger her:[/fusion_text

Her kan du skifte dine privat indstillinger på Facebook

Facebook lov – med comedy øjne

Comedy siden CollegeHumor delte tilbage i 2012 denne video, som et modsvar til den dengang (og nuværende) cirkulerende Facebook snyd.